Over ons

Op een voormalig sportcomplex in Amsterdam Noord hebben een aantal voedselproducenten een bijzonder terrein ingericht: NoordOogst. Binnen dit stadslandbouwproject vervult restaurant Pof de rol van ‘bijkeuken’ waarbij we nauw samenwerken met onze directe buren. Pal voor Pof ligt een fijn grasveld, een wijngaard en een natuurspeeltuin en naast ons wroeten varkentjes in de modder en lopen kippen op het veld. 

Onze keuken gebruikt ambachtelijke kooktechnieken waarbij ‘poffen’ centraal staat. Dit gebeurt in een speciaal daarvoor ontworpen oven van Mibrasa. Tijdens het poffen worden de producten op hoge temperatuur in eigen schil gegaard zonder water of olie toe te voegen. Hierdoor blijven voedingsstoffen behouden en ontstaat een bijzondere smaakbeleving. Naast poffen, doen we ook aan stoven, brouwen, pekelen en wecken, vaak in samenwerking met onze buren van NoordOogst. Onze kaart is in de basis vegetarisch, met veel veganistische opties. En serveren we een aantal niet-industriële vleesgerechten van onze Buitengewone Varkens buren.

Naast een focus op lokaal geproduceerd voedsel, vinden we het belangrijk dat er leuke dingen om ons heen gebeuren. Zo ondersteunen wij de natuurmarkt, onderhouden we het terrein en de natuurspeeltuin en organiseren we wandelingen, workshops en live-optredens voor onze gasten.

Plekkie reserveren?

Het idee achter Pof is bij wijze van experiment super-lokaal en lekker te koken en tegelijkertijd het transport van voedsel tot een minimum te beperken.

Korte keten

Bijzonder aan Pof is dat zowel de bar als de keuken vrijwel uitsluitend gebruik maken van lokale ingrediënten en producten uit de streek, zelfs de wijnen komen allemaal uit Nederland. Hiermee is Pof voor zover bekend het eerste echte ‘korte keten restaurant’ van Nederland. Het idee achter Pof is bij wijze van experiment super-lokaal en lekker te koken en tegelijkertijd het transport van voedsel tot een minimum te beperken. Dat betekent dat veel gangbare producten niet op de kaart staan, dat veel huisgemaakt wordt en dat met creativiteit gezocht wordt naar ‘alternatieven’. Slechts voor enkele producten als koffie en de havermelk wordt voorlopig een uitzondering gemaakt.

Stadslandbouwproject NoordOogst

Bij stadslandbouwproject NoordOogst houden we van lekker eten dat op een duurzame manier geproduceerd is. Alle onderdelen van de voedselketen zijn hier te zien: van het telen en produceren, tot uiteindelijk het consumeren van verantwoord lekker eten en drinken. NoordOogst is een speelse en verbindende plek op een bijzonder stukje Amsterdam, verborgen in het groen aan de rand van de stad. Laat je inspireren door talloze groene en duurzame initiatieven van ondernemers die een bewuste en toekomstbestendige leefstijl promoten.

Al struinend over het terrein stuit je op onder meer een prachtige vlindertuin, een imkerij, rijen wijnstokken, rondscharrelende varkens, een rokerij, vegetarische afhaal, een broodbakkerij en een vegan kaasmaker. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook kun je zelf je groenten oogsten, bloemen plukken in de pluktuin, sporten, vergaderen en zelfs blijven slapen.

Onze buren

Huisbrouwerij Friekens