Menu

Het menu van Pof bestaat uit dagverse gerechten die op ouderwetse wijze zijn klaargemaakt. In onze houtgestookte oven worden de lekkerste groenten, granen en fruitsoorten gepoft, vaak aangevuld met gerookte, geweckte of gestoofde componenten. Voor de kinderen serveren we bijzondere “Poffers” in verschillende kleuren en smaken. Naast onze lunch hebben we ‘specials’ die de hele dag door worden geserveerd. Op onze avondkaart staan deelbare ‘tussengerechten’ oplopend in portionering. Hiermee kun je zelf gangen samenstellen en combineren met gerechten van onze dagkaart. We koken in de basis vegetarisch, met veel veganistische opties. Ook serveren we een aantal niet-industriële vleesgerechten van onze Buitengewone Varkens buren.

Ook onze drankkaart is bewust gekozen. Van lokaal gebrouwen bieren, huisgemaakte limonade-frisdranken, Nederlandse wijnen en zomerse cocktails.

Lekker en lokaal uit eten

Bijzonder aan Pof is dat zowel de bar als de keuken vrijwel uitsluitend gebruik maken van lokale ingrediënten en producten uit de streek, zelfs de wijnen komen allemaal uit Nederland. Hiermee is Pof voor zover bekend het eerste echte ‘korte keten restaurant’ van Nederland.

Bekijk hier onze menukaart
Check our menu here

Poffen, roken, stoven, rauw, brouwen, pekelen en wecken.

Onze keuken gebruikt ambachtelijke kooktechnieken waarbij ‘poffen’ centraal staat. Dit gebeurt in een speciaal daarvoor ontworpen oven van Mibrasa. Tijdens het poffen worden de producten op hoge temperatuur in eigen schil gegaard zonder water of olie toe te voegen. Hierdoor blijven voedingsstoffen behouden en ontstaat een bijzondere smaakbeleving. Naast poffen, stoven, brouwen, pekelen en wecken wij, deels in samenwerking met onze buren van NoordOogst.

Huisbrouwerij Friekens

Lekker bier, met liefde gebrouwen. Friekens focust niet op hoge alcoholpercentages of buitennissig gebruik van vreemd fruit, maar op natuurlijke ingrediënten en pure smaak.

Friekens brouwt met uitsluitend de beste mout, gerst en/of tarwe, hop, gist en het onvolprezen Amsterdamse kraanwater bieren gebaseerd op traditionele recepten.

Nederlandse wijnen

We zijn trots op de samenstelling van onze wijnkaart met wijnen van Nederlandse bodem. Zo kun je bij ons genieten van bijzondere wijnen uit Limburg, Brabant, maar zelfs ook uit de Flevopolder en uit Wognum in Noord-Holland. We hebben onze kaart zorgvuldig samengesteld met wijnleverancier Bob uit Amsterdam. De naam Bob is een afkorting is voor Beschermde Oorsprongsbenaming, de Nederlandse variant van AOP (Appellation d’Origine Protégée). De eerste bob in Nederland is in 2017 uitgegeven aan het wijngebied Maasvallei Limburg.