Skip to main content

Wildplukwandelingen op NoordOogst

Iedere tweede zondag van de maand 10:00-12:30 uur. Aanmelden kan via formulier in link hieronder.

Wildplukgids Yola Galinsky neemt je mee over het terrein van NoordOogst en laat je stilstaan bij eetbare wilde kruiden- en plantensoorten waar je normaal misschien aan voorbij zou gaan. De wandeling is bedoeld ter kennismaking met wat er onopgemerkt om ons heen groeit en bloeit, zowel in de stad als daarbuiten.

De natuur heeft zo veel te bieden voor wie er oog voor heeft. Al je zintuigen worden aangesproken, we zoomen in. Kijk, voel, ruik en proef! Welke vorm, kleur, textuur, geur en smaak neem je waar?

Hoe herken je planten? Waar let je op? Pas op voor look-alikes en giftige planten. We respecteren de wildpluk-codes om onszelf en de natuur niet te schaden.

Wilde, eetbare en geneeskrachtige planten zijn hoog zomer wat sterker en pittiger van smaak. Het is de tijd van bloei, vrucht- en zaadvorming. Daarnaast zijn er nog altijd de typische “voorjaarskruiden”, die helpen om te reinigen (detoxen) en je immuunsysteem te versterken. Wilde planten zitten niet alleen boordevol vitaminen en mineralen, maar zijn ook verrassend lekkere smaakmakers voor in soep, salade of smoothie. In deze tijd kun je goed herkennen wat er in je omgeving groeit, zodat je in het voorjaar ook weet waar je kan gaan zoeken.

Na de wandeling genieten we met een culinair wild hapje bij restaurant Pof, speciaal voor ons bereid met planten die we onderweg zijn tegengekomen.

Programma
10:00 Aanvang bij Pof met koffie of thee
10:30 Start wandeling
12:00 Nagenieten met culinair wildhapje bij Pof

Prijs € 22,50 (alles inbegrepen)

INSCHRIJVEN