Skip to main content

Lentefeest op NoordOogst!

Zaterdag 15 april vieren wij de Lente met een uitgebreid programma voor jong en oud. Neem je buren mee (ook, of vooral, als je ze nog niet kent)!

We beginnen de dag met theatervoorstelling ‘Bubbels en Schuim’ voor de kleinsten, verzorgd door van onze eigen huis theatermakers Geoliede Chaoten. Met Fons kan je de hele dag dansen rondom de meiboom en in de Groene Loods geven we overdag het podium aan Lokaal Talent uit Noord.

Buiten is de markt met o.a. kleding, bier van Friekens, producten van Rookt!, Keppler, Tuin van Eten, Beelease en buurvouw Lisa. Je kan meedoen aan diverse workshops zoals tulpenstempelmachine, Louwie Karton Modeparade en plantensap printen. Ook kan je je tijdens het feest opgeven voor een van de drie rondleidingen: Wildplukwandeling met Yola, Rondleiding Voedselbos met Marijke en Rondleiding over NoordOogst en haar ondernemers.

Pof opent een bar in Groene Loods en bakt de heerlijkste frieten en poffertjes. En op het middenveld is er een wisselend programma met smartlappen van Frans Doedel, RangPangCircus en poëzie. S’avonds maken dj Klerezooi, Rubber en Bohemian Souldiers er een feestje van!

Toegang is gratis!

Programma in het kort

  • Theatervoorstelling Bubbels en Schuim met de Geoliede Chaoten (start om 13:15, gericht op kleine kids)
  • Dansen rondom de Meiboom met Fons
  • Lokaal Talent uit Noord in de Groene Loods
  • BuitenMarkt oa. kleding, bier van Friekens, producten van Rookt!, Keppler, Tuin van Eten, Beelease, buurvouw Lisa
  • Diverse workshops: o.a tulpenstempelmachine, Louwie Karton Modeparade en plantensap printen
  • Rondleidingen: Wildplukken met Yola, Voedselbos met Marijke, Rondleiding NoordOogst en haar ondernemers
  • Middenveld: smartlappen van Frans Doedel, RangPangCircus; poëzie, dj Klerezooi, Rubber en Bohemian Souldiers
  • Horeca door Pof: bar, poffertjes, frieten en meer!

Aanmelden voor workshops en rondleidingen kan op de dag zelf bij het groene loket, naast de Groene loods.

Praktische informatie

Zaterdag 15 april 13:00 – 21:00
Locatie: Meteorenweg 280, 1035 RN Amsterdam
Kom vooral lopend, met de fiets of het OV, want parkeerplaatsen zijn beperkt!

Voetnoot: op het feest kunnen foto’s en video’s gemaakt worden die op (social)media gepubliceerd worden. Door deel te nemen aan het evenement geef je toestemming dat wij de foto’s gebruiken voor publicatie.

We bedanken gemeente Amsterdam, Noordmakers en de bewoners van Noord-West voor het Buurtbudget waarmee dit seizoensfeest mogelijk wordt gemaakt.

Participatie

Wil jij ook optreden tijdens een buurtfeest en kom om je uit Noord? Het mag echt alles zijn, als het maar op het podium voor publiek getoond kan worden. Aanmelden kan bij Maaike: buitentheater@gmail.com